Over mij

Mijn naam is Nicky de Bresser

Op 12 jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in contact met een hondentrimster. Sindsdien had ik een enorme belangstelling voor dit vak en droomde ervan om in de toekomst een eigen trimsalon uit te baten.

Na het behalen van mijn bachelor orthopedagogie heb ik jarenlang gewerkt in de jeugd- en gezinszorg. Ondanks dat dit werk me veel voldoening gaf, bleef mijn passie voor honden en het verzorgen ervan bij me kriebelen. In 2009 rondde ik de 2-jarige opleiding tot hondentrimmer bij Syntra in Antwerpen succesvol af, waarna ik mijn droom kon waarmaken en startte met Mobiel Trimsalon DoggyStyle.

Sindsdien oefen ik met veel passie voor het vak en liefde voor honden dit mooie beroep uit. Ik volg regelmatig bijscholingen en bezoek relevante vakdagen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van hondentrimmen. Daarnaast ben ik mede oprichter en bestuurslid van de Belgische vakvereniging Be.trim, die de belangen voor honden-, katten- en konijnentrimmers verdedigt en zorgt dat de kwaliteit van de aangesloten trimmers gewaarborgd blijft.

Mijn mobiele salon rijdt volledig elektrisch en ik werk met shampoos en producten die gecertificeerd vegan zijn, geen chemische toevoegingen bevatten en niet getest zijn op dieren: voor een dier-, mens- en milieuvriendelijke omgeving.

Graag deel ik mijn jarenlange kennis en kunde met zowel professionelen als particulieren. Leerling en gevorderde trimmers kunnen bij mij bijscholingen volgen om hun kennis in een bepaalde techniek of ras bij te scholen. Daarnaast verzorg ik zowel individuele als groepsworkshops voor baasjes samen met hun hond om deze op een positieve manier zelf te kunnen onderhouden en te trimmen. Want een goede samenwerking en begripvolle band tussen de baasjes en mij als trimmer is essentieel voor het welbevinden van de honden die mijn salon bezoeken.