PUPPYGEWENNING

Een goede basis

U kan bij mij een afspraak maken voor een positieve eerste kennismaking en behandeling voor uw puppy.

Tijdens de puppygewenning maakt uw hondje kennis met de volgende handelingen:
– wassen en drogen
– nageltjes knippen
– sanitaire trim
– haartjes bij de oogjes wegknippen
– voetjes netjes maken

Dit alles gebeurt in een rustige en ontspannen sfeer zodat uw puppy op een positieve manier kennis maakt met alle handelingen in het trimsalon voordat hij komt voor zijn eerste volledige trimbeurt. U krijgt tevens informatie en tips hoe u het vachtje thuis het beste kan onderhouden en welke materialen het beste geschikt zijn voor het vachttype van uw hondje. U mag tijdens deze gewenning bij uw puppy blijven en na afloop ontvangt uw hondje een heus puppy-diploma!

U kunt thuis al de nodige basis aanleren: streel regelmatig zijn beentjes, voetjes, voetzooltjes en oortjes. Dit kan u bijvoorbeeld doen als u in de zetel zit met uw puppy op schoot. Maak eventueel uw puppy gewoon om op een tafel te staan (antislip, bv een yogamatje of douchematje) tijdens het kammen/borstelen. Voor een uitgebreidere workshop voor de vachtverzorging kan u tevens bij mij terecht.

In principe kan u niet vroeg genoeg beginnen met deze socialisatie in het trimsalon. Uw puppy is al welkom vanaf dat hij 8 weken is. De ideale periode is tijdens de inprentingsfase, rond de leeftijd van 12-16 weken.

Het zal de behandelingen in de toekomst een stuk fijner maken voor uw hond als hij deze eerste kennismaking al op jonge leeftijd en op een positieve manier heeft mogen ervaren!