TIPS

Handig om te weten!

Ik geef u graag de volgende tips om het onderhoud en de verzorging van uw allerliefste huisdier zo goed mogelijk voor te bereiden:

 

 • Laat uw hond goed uit vlak voor onze afspraak.
  De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is voor de hond niet prettig als hij zich al die tijd moet ophouden.
 • Laat uw hond niet vlak voor de verzorgingsbeurt een grote maaltijd eten. Zorg wel dat uw hondje gegeten heeft. Indien zijn etenstijd vlak voor de behandeling is, geef hem dan een kleinere portie.
 • Zorg dat uw hond zo droog mogelijk is bij aanvang van de afspraak. Een natte vacht is moeilijk of soms niet te behandelen. Een droge vacht vergemakkelijkt het werk voor de trimster en maakt de behandeling voor u dus goedkoper.
 • Was uw hond niet zelf voor de trimbeurt, tenzij dit nadrukkelijk gevraagd werd. Veel vachten zijn namelijk moeilijker of niet te behandelen na een wasbeurt.
 • Vermeld altijd medische problemen, loopsheid of agressief gedrag zodat daar rekening mee kan worden gehouden bij de behandeling en voor het juist inschatten van de in te plannen behandelingsduur.
 • Voor de hond is het beter dat u niet in de bus aanwezig bent tijdens de behandeling. Sommige honden zijn erg gericht op hun baasje, waardoor het moeilijk is om in contact te komen met hen. Dit bemoeilijkt de behandeling. Ik begrijp het als u de eerste keer graag met mij kennismaakt. U bent welkom om uw hondje mee in de bus te zetten en het begin van de behandeling mee te maken. Nadat u gezien heeft dat uw hond in goede handen is, zult u vast en zeker genoeg vertrouwen hebben om de hond bij mij alleen te laten.
 • Kom tijdens de behandeling niet rond de bus lopen, aankloppen of de deur open trekken. Uw hond of ik zou hiervan kunnen schrikken. Aangezien er met scherpe materialen aan uw hond gewerkt wordt, zou uw dier in deze situaties gewond kunnen raken.
 • Maak tijdig een afspraak, de wachttijden kunnen oplopen tot 4 á 6 weken. Het is aan te raden om na de behandeling een of meerdere vervolgafspraken in te plannen, zodat u zeker bent van uw plekje. Dit is uiteraard zeker niet verplicht. De drukste perioden zijn maart t/m oktober en de decembermaand.
 • En heel belangrijk! Mocht u niet tevreden zijn, vertel het mij dan. Enkel door een goede communicatie kan er een begripvolle band ontstaan.

   

  Bent u tevreden, vertel het dan ook aan anderen!